Compania Viessmann SRL, parte a grupului german de sisteme de încălzire, industriale şi de refrigerare Viessmann, cu venituri totale de 3,4 mld. euro şi 13.000 de angajaţi, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 203 mil. lei (41,3 mil. euro), în creştere cu 11,6% faţă de anul anterior, reiese din calculele făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a realizat anul trecut profit net de peste 17 mil. lei (3,5 mil. euro), mai mult cu 5% faţă de anul precedent, când Viessmann a avut un câştig net de 16,2 mil. lei (3,3 mil. euro), potrivit datelor publice.
Compania a ajuns în 2021 la un număr mediu de 61 de angajaţi.
Viessmann furnizează sisteme de încălzire ecologice (cazane pe combustibil lichid, solid, gazos sau în condensaţie), sisteme solare, pompe de căldură, generatoare de căldură pentru surse de energie regenerabile, sisteme de ventilaţie, boilere. Compania comercializează sisteme de încălzire pentru clădiri rezidenţiale precum sisteme termice solare pentru prepararea apei calde menajere, aport termic şi răcire centrală, cât şi cazane speciale pe buşteni, aşchii de lemn si peleţi, pompe de căldură pentru a utiliza căldura din sol, apele subterane sau aerul înconjurător, precum şi sistemele solare, fotovoltaice şi de ventilaţie. Pentru unităţile comerciale Viessmann furnizeză componente ale tehnicii de automatizare, telecomenzi şi accesorii pentru monitorizarea şi operarea de la distanţă, iar pentru domeniul industrial compania furnizează sisteme de încălzire pentru toate aplicaţiile şi orice sursă de energie, de la 1,5 la 120.000 kW.
Compania Viessmann are sediul în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, şi birouri comerciale în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Bacău. Compania a fost înfiinţată în anul 1998 ca filială a grupului german Viessmann, producător de sisteme de încălzire, industriale şi de refrigerare. La nivel global, Viessmann a realizat anul trecut o cifră de afaceri totală de 3,4 miliarde de euro şi are 13.000 de angajaţi. Germanii deţin 22 de fabrici amplasate în 12 ţari, precum şi reprezentanţe comerciale în 120 de sedii din 74 de ţari. Piaţa locală a echipamentelor pentru încălzit are o valoare de 125 mil. euro, potrivit estimărilor jucătorilor din piaţă. Din punct de vedere cantitativ, dacă în 2002 piaţa se situa la circa 410.000 de unităţi, la finalul anului 2018 acesta ajunsese la circa 2,5 milioane de unităţi.