Companii

Afacerile italienilor de la Maschio-Gaspardo au crescut cu 39%

Afacerile italienilor de la Maschio-Gaspardo au crescut...

Autor: Laurentiu Cotu

15.05.2014, 00:05 462
Producătorul italian de utilaje agricole Maschio-Gas­pardo România, care deţine o unitate de producţie în loca­litatea arădeană Chişineu-Criş, a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de peste 46,6 mil. lei (aproximativ 10,5 mil. euro), în creştere cu 39% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru acest an italienii mizează pe afaceri totale de peste 157 mil. lei (circa 35 mil. euro) după ce în 2013 compania a avut un rulaj de 31 mil. euro.

„În primul trimestru ne-am extins şi consolidat colaborarea cu dealerii din ţară. Pe de altă parte, prin achiziţia companiei Feraboli în ca­drul grupului, Maschio-Gas­­pardo România a in­clus în portofoliu ma­şinile de balotat cilindrice, com­pletând astfel gama pro­prie de utilaje agricole“, a declarat Mirco Maschio, administratorul companiei Maschio-Gaspardo Ro­mânia. Anul trecut, com­pa­nia a pro­dus în total aproape 2.225 de utilaje agricole, iar pen­tru acest an italienii şi-au propus să crească capacitatea fabricii din Chişineu-Criş şi să fabrice aproximativ 2.500 de utilaje agricole. „Chiar dacă piaţa utilajelor agricole a avut un start mai lent în primul trimestru, per ansamblu vânzările Maschio-Gas­pardo România au crescut comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ţinând cont de oportunităţile de finanţare des­chise pentru sectorul agricol, dar şi de necesitatea investiţiilor pentru mecanizarea acestui domeniu, considerăm că piaţa utilajelor agricole se va dezvolta în perioada următoare.“

În următorii trei ani compania are în vedere extinderea capacităţii de producţie prin investiţii de 10 milioane de euro, care includ, printre altele, dotarea halei noi de producţie cu roboţi de sudură, instalaţie debitare laser şi magazii verticale.

Proiectul, anunţat anterior de companie, presupune dublarea capacităţii de producţie până în anul 2017 şi angajarea a încă 250 de oameni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO