Companii

Afacerile lui Miluţ la Prefab au revenit pe creştere în trimestrul trei

Afacerile lui Miluţ la Prefab au revenit pe creştere în trimestrul trei

Foto: Thomas Dan

Autor: Adrian Cojocar

31.10.2011, 18:19 229

Afacerile producătorului de materiale de construcţii Prefab Bucureşti (PREH), deţinut de omul de afaceri Marian Petre Miluţ(FOTO), au avansat cu 18,2% în perioada iulie - septembrie din acest an comparativ cu acelaşi interval din 2010, după ce în prima jumătate s-au redus cu 20%. Profitul companiei s-a majorat cu 40% în trimestrul trei, la 185.400 de lei (43.500 de euro).

Totuşi evoluţia mai slabă din prima jumătate a anului a făcut ca după primele nouă luni profitul Prefab să scadă de aproape cinci ori, la 672.000 de lei (16.000 de euro) după un câştig de 3,3 mil. lei în primele nouă luni din anul 2010.

Câştigul din acest an al companiei a fost afectat de costurile mai mari cu materialele, care s-au majorat cu 8% în primele nouă luni, ajungând la 32,9 mil. lei, deşi afacerile Prefab s-au redus cu 8,5% în acelaşi interval, şi s-au cifrat la 53,1 mil. lei (12,6 mil. euro). Totodată, cheltuielile cu salariile au crescut anul acesta cu 8,5% şi au tras profitul companiei în jos.

Ca urmare, rezultatul din activitatea de bază al companiei s-a redus de peste două ori, la 2,4 mil. lei.

Compania a fost afectată şi pe partea financiară, unde a înregistrat pierderi de 1,5 mil. lei, uşor în creştere faţă de intervalul similar din 2010.

"Scăderea cifrei de afaceri se datorează atât reducerii preţurilor practicate pe fondul situaţiei economice actuale cât şi creşterii stocului de produse finite, această perioadă fiind caracterizată printr-o cerere mai redusă pentru produsele prefabricate. Pentru alte produse, precum BCA, scăderea a fost doar din punct de vedere valoric. Odată cu stabilizarea situaţiei economico - politice, scăderea dobânzilor, precum şi demararea unor lucrări de infrastructură, sperăm într-o revenire a pieţei pentru elemente prefabricate', spun reprezentanţii Prefab.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO