Companii

Afacerile Metaplast, producător de piese pentru Ford şi Dacia, au scăzut cu 31% în 2020, pînă la 245 mil. lei

Afacerile Metaplast, producător de piese pentru Ford şi...

Autor: Laurentiu Cotu

13.09.2021, 00:00 262

Metaplast, producător de piese şi accesorii din plastic pentru industria auto, cu fabrică în judeţul Dâmboviţa, parte a grupului de firme MEN Industry Group, deţinute de antreprenorul român Jean Drugescu, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 245,8 mil. lei (aproximativ 51 mil. euro), în scădere cu 31% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut anul trecut un profit net de circa 12,3 mil. lei (2,6 mil. euro), de 2,8 ori mai mic faţă de anul precedent, când Metaplast a obţinut un câştig net de aproape 35 mil. lei (7,4 mil. euro), conform datelor publice.

Compania a avut anul trecut un număr mediu de 934 de angajaţi, cu 288 de oameni mai puţin decât în 2019.

Compania înfiinţată în anil 1991 îşi desfăşoară activitatea de producţie în oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa şi distribuie piesele la jucători din industria auto, precum Renault, Dacia, Continental, Ford, Draxlmaier şi Adient. Sediul central al Metaplast se află în Capitală, însă compania mai deţine sucursale şi în Braşov, Piteşti, Oradea, Timişoara, Craiova şi Titu şi un centru de cercetare şi dezvoltare în oraşul Titu din Dâmboviţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO