Afacerile procesatorului de carne de pui Vanbet din Vaslui au crescut cu 20%, până la 185 mil. lei

13 sep 2018 Autor: Laurentiu Cotu

Vanbet deţine mărcile Puiul Campion, Puiul Haiducesc, Găina Gospodină şi Gustolact

Procesatorul de carne de pui Vanbet din Vaslui, controlat de antreprenorul Fănel Bogos, a raportat pentru 2017 o cifră de afaceri de aproximativ 185 mil. lei (40,5 mil. euro), mai mult cu 20% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de 14,2 mil. lei (3,1 mil. euro), în creştere cu peste 38% faţă de anul precedent şi un număr mediu de 621 de angajaţi, conform datelor publice. În 2016, procesatorul vasluian de carne a realizat afaceri totale de aprope 154,2 mil. lei (34,4 mil. euro), un profit net de 10,3 mil. lei (2,3 mil. euro), cu un număr mediu de 628 de angajaţi, potrivit site-ului mfinanţe.ro.

Compania deţine 12 ferme de pui de carne, 6 ferme de găini pentru ouă consum, 2 ferme de găini reproduceţie rasă grea, 2 ferme tineret înlocuire, o fermă tineret înlocuire rasă uşoară, abator, incubaţie, o fermă de capre şi o fabrică specializată pe laptele de capră, conform informaţiilor de pe site-ul Vanbet. De-a lungul timpului compania şi-a diversificat activitatea pe mai multe categorii de păsări, ajungând în prezent să deţină puncte de lucru în judeţele Vaslui, Galaţi şi Iaşi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.09.2018

 
Cuvinte cheie:
procesatorul de carne
, carne de pui
, Vanbet
, Vaslui
, Puiul Campion
, Puiul Haiducesc
, Găina Gospodină
, Gustolact
, Fănel Bogos
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide