Companii

Afacerile producătorului american de componente auto Johnson Controls au sărit de 200 mil. euro. Ce investiţii va mai face compania pe piaţa locală?

Afacerile producătorului american de componente auto Johnson Controls au sărit de 200 mil. euro. Ce investiţii va mai face compania pe piaţa locală?

Foto Shutterstock

Autor: Laurentiu Cotu

16.10.2011, 00:04 1109

Pe de altă parte, americanii au înregistrat anul trecut un profit net de 4,5 mil. lei (circa 1 mil. euro), de peste nouă ori mai mic faţă de anul anterior, arată datele financiare publicate de companie. Johnson Controls România a avut în 2009 un câştig net de circa 42,5 mil. lei (10 mil. euro). În ceea ce priveşte numărul mediu de angajaţi al companiei acesta a fost crescut de la 2.080 de oameni în 2009 la 2.783 de angajaţi anul trecut.

Grupul american deţine pe piaţa locală trei fabrici, la Piteşti, Mioveni şi Ploieşti, unde produce scaune, banchete şi huse pentru mărcile grupului Renault-Nissan, Opel şi Seat.

Johnson Controls construieşte în prezent o nouă fabrică de scaune şi huse pentru automobile pe platforma Ford de la Craiova. Unitatea va fi finalizată în prima parte a anului viitor, producţia urmând să fie demarată la finele lunii mai 2012, potrivit declaraţiilor făcute de reprezentanţii companiei în vara acestui an. În cadrul noii unităţi de producţie de la Craiova vor fi angajaţi 185 de oameni.

Subsidiara Johnson Controls din România a fost înfiinţată în 2002, când americanii au deschis o fabrică la Mioveni, urmată de construcţia în 2004 a unităţilor de producţie de la Piteşti şi Ploieşti. Grupul de firme Johnson Controls a derulat anul trecut afaceri globale de circa 35 miliarde de dolari, cu 154.000 de angajaţi în peste 1.300 de fabrici din 125 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO