Companii

Afacerile producătorului de cabluri PGA Electric, controlat de Bogdan Bumbuk din Baia Mare, au crescut cu 53% în 2021, la 120 milioane de lei

Afacerile producătorului de cabluri PGA Electric,...

Autor: Laurentiu Cotu

20.01.2022, 16:30 460

♦ Compania are în plan un proiect de investiţii de 5 milioane de euro în extinderea producţiei.

Producătorul de cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice PGA Electric, controlat de antreprenorul Bogdan Bumbuk din Baia Mare, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 120 mil. lei (24,4 mil. euro), în creştere cu 53% faţă de anul anterior, realizându-se astfel cel mai bun an pentru business de la fondarea companiei. PGA Electric a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 77,5 mil. lei (circa 16 mil. euro), un profit net de aproximativ 7 mil. lei (1,4 mil. euro) şi cu un număr mediu de 227 de angajaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a ajuns în prezent la 240 de angajaţi.

„Creşterea cifrei de afaceri în 2021 a fost susţinută atât de investiţii private, cât şi de câştigarea unor licitaţii organizate de companiile de distribuţie a energiei electrice, unde PGA Electric a livrat echipamente electrice de contorizare şi cabluri electrice“, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bumbuk, directorul general şi proprietar al companiei PGA Electric.

PGA Electric deţine în Baia Mare o fabrică de cabluri din aluminiu destinate sectorului energetic şi o fabrică de echipamente electrice de distribuţie şi contorizare. Compania se ocupă cu producţia de materiale pentru reţele şi bran­şa­mente electrice (cabluri electrice din aluminiu şi echipamente de distribuţie şi contorizare a energiei electrice), având contracte de livrare directă cu ENEL, E-ON şi Electrica, însă principalii clienţi ai PGA Electric sunt firmele care execută lucrări de construcţii linii electrice şi branşamente electrice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO