Companii

Afacerile producătorului de mezeluri Marisan, deţinut de famila Anghel, au scăzut cu 10% în 2021, la 116,8 mil. lei. Familia Anghel a demarat afacerile în urmă cu 28 de ani, atunci când a deschis trei magazine alimentare mici

Afacerile producătorului de mezeluri Marisan, deţinut...

Autor: Laurentiu Cotu

09.09.2022, 16:15 502

Maribo Prodcarn, producătorul mezelurilor Marisan, deţinut de familia Anghel, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 116,8 mil. lei (23,7 mil. euro), în scădere cu 10% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 129,8 mil. lei (26,8 mil. euro), potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Maribo Prodcarn a realizat anul trecut un profit net de aproximativ 1,2 mil. lei (255.000 de euro), mai mic cu 28,8% faţă de anul precedent, când produ­cătorul mezelurilor Marisan a obţinut un câştig net de peste 1,7 mil. lei (364.000 de euro), conform datelor publice.

Compania a ajuns în 2021 la un număr mediu de 489 de angajaţi. Familia Anghel a demarat afacerile în urmă cu 28 de ani, atunci când a deschis trei magazine alimen­tare mici.

Cererea mare pentru mezeluri i-a determinat pe antreprenori să intre în afacerile cu carne, astfel că familia Anghel a cumpărat o fostă fermă agricolă de stat cu câteva zeci de mii de euro.

În urmă cu  mai bine de un deceniu familia Anghel a decis să investească în unităţi de producţie, astfel că grupul a ajuns să producă mezeluri în comuna Frumuşani din Călăraşi, dar şi în Filipeştii de Pădure, judeţul Prahova, o localitate unde s-au înghesuit mai mulţi producători din industria cărnii pentru că aici au beneficiat de avantaje din punct de vedere fiscal înainte ca România să facă parte din Uniunea Europeană.

Grupul mai deţine şi compania Filip Prod Carn din Filipeştii de Pădure, care a intrat în urmă cu patru ani în insolvenţă la propria cerere, conform datelor anterioare de la Tribunalul Prahova. Anterior, familia Anghel încercase să fuzioneze companiile din grup, însă a renunţat la procedura prin care Maribo Prodcarn ar fi absorbit Filip Prod Carn. Marisan deţine astăzi şi propria reţea de magazine, care însumează 160 de unităţi, conform datelor de pe site-ul companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO