Companii

Afacerile rafinăriei Petromidia scad cu 19% pe fondul petrolului ieftin, dar şi pierderile se reduc la jumătate

Afacerile rafinăriei Petromidia scad cu 19% pe fondul...

Autor: Roxana Petrescu

13.08.2015, 19:12 407

Rompetrol Rafinare S.A, (RRC), compania care administrează cea mai mare rafinărie din România, Petromidia, a înregistrat în primul semestru al anului o cifră de afaceri netă de 5,48 de miliarde de lei, cu aproape 19% mai mică faţă de perioadă similară a anului trecut. Deşi unitatea unitatea a rafinat mai mult petrol, vânzările companiei au fost afectate de evoluţia negativă a cotaţiilor internaţionale la produsele petroliere. Pe de altă parte, un control mai bun al costurilor a dus la înjumătăţirea pierderilor în perioada analizată, de la 155 de milioane de lei în prima jumătate a anului trecut, la 82,7 milioane de lei în primele şase luni din 2015.

La nivel consolidat, raportări în care se includ rezultatele Rompetrol Rafinare şi cele ale subsidiarelor Rompetrol Downstream, Rompetrol Gas, Rompetrol Quality Control, Rom Oil, Rompetrol Logistics şi Rompetrol Petrochemicals,  Rompetrol Rafinare a înregistrat în prima jumătate a anului afaceri de 7,9 miliarde de lei, cu 29% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce compania a bifat un profit net de 71,7 milioane de lei, faţă de pierderile de 187,8 milioane de lei din 2014.

“Evoluţia pozitivă a indicatorilor companiei a fost susţinută de cantitatea de materie primă prelucrată în prima jumătate a anului 2015 la rafinăriile Petromidia, Vega şi divizia de petrochimie, mai mare cu 11% comparativ cu cea înregistrată în primul semestru din 2014, precum şi de eficientizarea costurilor de procesare, creşterea randamentelor produselor, îmbunăţirea fluxurilor tehnologice şi vânzarea produselor finite cu 10% mai mare decât în 2014”, au declarat reprezentanţii Rompetrol Rafinare.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO