Companii

Afacerile retailerului de bricolaj Brico Expert ar putea creşte cu 6%

Afacerile retailerului de bricolaj Brico Expert ar putea creşte cu 6%

Brico Expert a deschis în luna martie un magazin la Iaşi

Autor: Dornescu Ioan Valeriu

26.10.2010, 23:49 123

Brico Expert, operatorul magazinelor retailerului francez Mr.Bricolage din România, estimează că afacerile companiei vor creştecu 6% în acest an, de la 70 milioane de lei în 2009, potrivitdirectorului general al retailerului de bricolaj, Tudor Profir.

El a declarat că avansul afacerilor va fi influenţat printrealtele de deschiderea celei de-a treia unităţi a reţelei laIaşi.

Profir a estimat că pieţele pe care activează operatorii deretail de bricolaj vor înregistra în acest an scăderi de10-25%.

Printre măsurile luate de companie în acest an pentru susţinereavânzărilor se numără reduceri de preţuri sau menţinerea acestora lanivelul anterior creşterii TVA.

"Brico Expert a deschis în luna martie un magazin la Iaşi. Altedeschideri, pe termen scurt şi mediu, atât în spaţiile pregătitepentru dezvoltarea reţelei, cât şi în spaţii care vor fiachiziţionate în viitor vor fi stabilite de către acţionariisocietăţii în primul trimestru al anului 2011 în funcţie şi destabilizarea/revenirea pe creştere a pieţei de bricolaj dinRomânia", a afirmat Profir.

Celelalte două unităţi ale retailerului sunt la Bucureşti şiPiteşti.

Întrebat cum estimează evoluţia pieţei în acest an şi care estecota companiei, Profir a afirmat că acestea sunt dificil deevaluat, în condiţiile în care segmentul de bricolaj cuprindeaproximativ 50.000 de produse, comercializate prin intermediulmagazinelor de retail cu suprafeţe mari de vânzare, al celortradiţionale cu suprafeţe reduse şi al unităţilor specializate doarpe anumite categorii.

Cei mai mari acţionari ai Brico Expert sunt Cezar Rapotan,proprietarul distribuitorului de materiale de construcţiiArabesque, cu o participaţie de 80,4%, şi francezii de la Mr.Bricolage, cu 13,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO