Companii

Afacerile Retrasib Sibiu au urcat cu 16% în primele nouă luni, la 19,6 mil. lei

Afacerile Retrasib Sibiu au urcat cu 16% în primele...

Autor: Ioana Tudor

10.11.2014, 19:01 128

Producătorul de transformatoare electrice Retrasib Sibiu (simbol bursier RTRA), controlat de germanii de la SGB-Smit International, a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 19,6 milioane de lei, în urcare cu peste 16% comparativ cu rulajul din perioada similară a anului trecut.

Pe de altă parte, pierderile companiei au crescut de patru ori în perioada analizată, la 3,4 milioane de lei, din cauza pierderilor din exploatare, care au atins 2,4 mil. lei. În primele nouă luni ale anului trecut, Retrasib a înregistrat profit din exploatare de circa 472.000 lei. La finalul lunii septembrie, producătorul de transformatoare avea datorii la bănci pe termen scurt de 16,8 milioane de lei.

Controlul Retrasib a fost preluat luna trecută de nemţii de la SGB-Smit, în urma unei oferte publice de preluare voluntară. Compania germană controlează în nume propriu 67% din Retrasib, iar Scando Trading deţine 24,3% din acţiuni. Potrivit unei notificări recente a Retrasib, SGB-Smit acţionează în mod concertat cu Scando Trading. Grupul german SGB-Smit International este printre cei mai mari producători de transformatoare din Europa.

Acţiunile Retrasib au închis şedinţa bursieră de astăzi în urcare cu peste 3%, la preţul de 0,31 lei/unitate. La această referinţă compania are o capitalizare bursieră de aproape 30 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO