Companii

Afacerile suedezilor de la WIP Industries au crescut cu 37,5% în 2021, ajungând la peste 52 mil. lei

Afacerile suedezilor de la WIP Industries au crescut cu...

Autor: Laurentiu Cotu

16.08.2022, 16:30 101

Furnizorul de componente pentru industria mobilei WIP Industries România, subsidiara locală a suedezilor de la WIP Holding, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 52,7 mil. lei (10,7 mil. euro), în creştere cu 37,5% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania a avut în 2021 un profit net de 1,9 mil. lei (388.000 de euro), în scădere cu 26% faţă de anul precedent, când WIP Industries România a obţinut un câştig net de 2,5 mil. lei (533.000 de euro), potrivit datelor publice. Furnizorul de componente pentru industria mobilei a ajuns anul trecut la un număr mediu de 108 angajaţi. WIP Industries România produce şi furnizează componente pentru sertare pentru mobilier, precum noptiere. 

Compania deţine două linii de producţie automatizate, cu o capacitate de 8 milioane de seturi (24 de milioane de piese) pe an. Articolele finite sunt livrate către clienţii WIP Industries pentru utilizare ulterioară sau ambalate direct pentru a fi livrate către clientul final, potrivit informaţiilor existente pe site-ul companiei cu sediul în localitatea Apahida, judeţul Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO