Companii

Afacerile Terapia Ranbaxy au crescut anul trecut cu 7,5% pe piaţa internă, la 450 de milioane de lei

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ana Maria Petcana

09.02.2014, 20:27 80

Producătorul farmaceutic Terapia Ranbaxy a înregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri cu 7,5% pe piaţa internă comparativ cu 2012, iar exporturile au stagnat, a declarat Dragoş Damian, directorul general al companiei. În 2012, cifra de afaceri a companiei a fost de circa 420 milioane lei pe piaţa internă şi de aproximativ 80 milioane lei la export.

„Anul trecut, pe piaţa internă am avut o creştere de 7,5%, la 450 milioane lei, iar exporturile au fost staţionare, la 80 milioane lei, din cauza întârzierii aprobării unor dosare de înregistrare de medicamente pe pieţele ţintă, Rusia şi Ucraina“, a arătat Damian. Şeful Terapia Ranbaxy speră ca în acest an dosarele să fie aprobate şi mizează pe o majorare cu 10-15% a exporturilor.

Principalele pieţe de export sunt Rusia, Ucraina, Comunitatea Statelor Independente şi UE. Şi per total piaţă locală şi externă, Damian preconizează o creştere a afacerilor cu 10%. De asemenea, producătorul are un buget de investiţii de 25 milioane lei pentru acest an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO