Companii

Afacerile Valrom Industrie au ajuns la 35 de milioane de euro

30.06.2004, 00:00 400

Afacerile companiei Valrom Industrie, specializata in productia productia de tubulatura si fitinguri din material plastic, au ajuns la 35 milioane de euro anul trecut, in crestere cu 40% fata de anul anterior.
Cresterea este explicata prin majorarea cererii de materiale de constructii, datorata extinderii constructiei de imobile, rezidentiale si de birouri, dar si dezvoltarii retelei teritoriale de distributie.
Valrom previzioneaza acum o crestere a vanzarilor pentru produsele de stocare a apei, in special in zonele in care calitatea apei este slaba.  Compania a facut o investitie de peste 1 milion de euro intr-o linie de productie de rezervoare, productia urmand a fi diversificata pentru realizarea unei game mai largi de produse specifice
Astfel, Valrom a scos pe piata un produs destinat in principal stocarii fluidelor destinate consumului alimentar, denumit Aquapur.
Valrom mizeaza pe comercializarea unui numar de 1.000 rezervoare Aquapur in perioada ramasa pana la sfarsitul anului, aportul la cifra de afaceri fiind mai consistent in cursul anului urmator.
Aquapur este rezultatul activitatii de cercetare proprii a companiei. Dispozitivul a trecut testele de acreditare necesare lansarii pe piata, confirmand pastrarea proprietatilor lichidelor la opt luni de la stocare, sustin reprezentantii companiei.
Conform spuselor lui Leonard Lixandru, director tehnic al Valrom Industrie, performanta rezervorului este data de structura tip "sandwich", interiorul fiind realizat din substante care inhiba dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor si a algelor.
Principala destinatie a produsului este de aceea de rezervor tampon pentru hidrofoare folosite la case si vile, fiind conceput si pentru unele zone din tara cu deficiente in alimentarea cu apa sau care nu prezinta o calitate corespunzatoare a apei.
Cota de piata a companiei Valrom este de 35 % la sistemele de tubulatura din polietilena de inalta densitate, si de 40 % pe piata sistemelor de scurgere din polipropilena. Principalii competitori sunt Rehau, Politub si Terraplast.
Printre clientii companiei se numara Distrigaz Sud S.A., Gaz Est S.A., Apa Nova S.A., Valrom fiind furnizor pentru proiectele finantate de Uniunea Europeana: Sapard, Ispa.
Valrom Industrie face parte din grupul Fondital din Italia, grup international a carui cifra de afaceri a depasit anul trecut 600 milioane de euro. Compania a fost infiintata in anul 1996, din anul 2001 diversificandu-si productia si deschizand centre de desfacere care acopera principalele zone ale Romaniei.
Valrom va continua dezvoltarea activitatilor in zona instalatiilor din mase plastice, precum si dezvoltarea progresiva a operatiunilor in sfera distributiei de produse pentru instalatii sanitare si de incalzire.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO