Companii

Affidea România a achiziţionat centrul Medsan din Cluj

Affidea România a achiziţionat centrul Medsan din Cluj

Autor: Bogdan Alecu

08.09.2022, 10:16 226

Affidea continuă achiziţiile pe piaţa locală şi preia şi Centrul Medsan din Cluj

Affidea România - subsidiara locală a Grupului internaţional Affidea, lider european în servicii avansate de diagnostic imagistic, ambulatoriu şi tratament - a achiziţionat Centrul Medsan din Cluj-Napoca.

În luna iulie a acestui an Affidea anunţat achiziţia a două centre medicale Phoenix în Deva şi Alba Iulia. Cele două clinici furnizează servicii de imagistică medicală (RMN, CT, Dexa), precum şi consultaţii în diverse specialităţi medicale (Neurochirurgie, Oncologie, Reumatologie, Oncologie) şi au fost înfiinţate în 2016.

Răzvan Predica, country managerul pentru România, a spus la ZF Live că Affidea a derulat afaceri de 45 de millioane de euro în România în 2021, în toate unităţile din ţară. El a explicat că  ţinta pentru 2022 este să depăşească pragul de 50 mil. euro cu toate locaţiile şi sunt într-o continuă expansiune.

În 2021 Affidea a deschis la Cluj şi în Cosmopolis, judeţul Ilfov.

Piaţa de imagistică medicală este în plină expansiune, a mai spus Predica anterior la ZF Live. În România, piaţa de servicii de imagistica este o piaţa în creştere datorita faptului că cerea este mult mai mare decât oferta. Baza instalata în România este subdimensionata în momentul de faţă. Serviciile private de imagistică vin foarte mult în a susţine sectorul public de sănătate post-covid, a explicat el anterior.

Centrul Medsan activează de 18 ani pe piaţa medicală clujeană şi furnizează servicii de consultaţii pentru mai mult de 30 de specialităţi medicale, analize de laborator şi multiple investigaţii (private sau cu decontare prin Casa de Asigurări), oferite de o echipă de 60 cadre medicale cu vastă expertiză profesională.

“Affidea România continuă planul de expansiune la nivel naţional, odată cu alăturarea Medsan HUB-ului medical  din Municipiul Cluj – Napoca ajungem la un portofoliu de 4 centre ultraperformante, localizate în zona centrală a oraşului. Până la momentul achiziţiei Medsan investiţia totală in acest hub a fost de peste 10 milioane de euro, iar prin achizitia noului centru reconfirmăm poziţia de lider, răspunzând nevoilor de servicii medicale private din zonă prin dezvoltarea segmentelor de consultaţii şi analize de laborator,“ precizează Răzvan Predica, Country Manager Affidea Hiperdia România.

În urma acestei achiziţii Affidea România ajunge la un număr de 39 centre medicale la nivel naţional. În acest moment, HUB-ul medical Affidea din Cluj deţine 4 centre : Medsan (proaspăt inclus în portofoliu - situat pe Str. Ilie Măcelaru 28), Hiperdia (din Str. Republicii 105A) cu un extins portofoliu de servicii pe segmentul de imagistică medicală, analize de laborator şi consultaţii medicale, Affidea (din Str. Cireşilor nr. 15C), care oferă servicii de imagistică medicală (CT, ecografie, mamografie, radiologie convenţională, RMN) şi CT Clinic Cluj (de pe Str. Republicii nr. 65-67), care oferă servicii nişate de imagistică, pe segmentul oncologic (PET/ CT – diagnostic oncologic şi monitorizarea pacienţilor oncologici aflaţi sub tratament).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO