Companii

AFI a terminat cea de-a treia clădire de birouri în care a investit peste 20 mil. euro. Endava şi Telus International au închiriat deja tot spaţiul

AFI a terminat cea de-a treia clădire de birouri în...

Autor: Cristina Roşca

13.01.2015, 12:25 1038

Grupul israelian AFI Europe a finalizat şi livrat cea de-a treia clădire de birouri din România, AFI Park 3 în care a investit peste 20 mil. euro. Clădirea a fost deja închiriată integral de către compania britanică din domeniul IT Endava şi compania canadiană de servicii de externalizare Telus International.

“AFI Park are toate avantajele esenţiale pentru a fi cea mai bună opţiune pentru multinaţionale atunci când decid să-şi deschidă un birou sau să se extindă în România”, spune David Hay, CEO AFI Europe România. Printre avantajele menţionate de el se numără proximitatea centrului comercial AFI Palace Cotroceni şi a Universităţii Politehnice şi posibilităţile de extindere a spaţiului. “Continuăm dezvoltarea complexului de birouri cu AFI Park 4&5 (32.000 mp GLA), clădire care va fi livrată în T4 2015”, a adăugat David Hay. Construcţia AFI Park 4&5, proiect realizat ca o singură clădire pe 12 etaje, a început în aprilie 2014.

Construcţia clădirii AFI Park 3, ce măsoară 12.200 mp GLA, a început în iunie 2013, iar investiţia totală a depăşit 20 mil. eurp. Proiectul a fost finanţat cu un credit de 15 mil. euro oferit de BCR.

Israelienii mai deţin şi clădirile de birouri AFI Park 2, ocupat integral de Electronic Arts şi

AFI Park 1 închiriat de către Microchip, Cameron şi Sparkware Technologies în totalitate. Una dintre clădiri deţine la parter şi un centru de fitness.

Cele cinci clădiri de birouri (cele deschise şi cele ce urmează a fi deschise în acest an) au o suprafaţă totală închiriabilă de 70.000 mp şi sunt conectate la AFI Palace Cotroceni, centru comercial de 81.000 mp GLA, vizitat zilnic de 55.000 de clienţi. AFI mai deţine în România şi mallul AFI Palace din Ploieşti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO