Companii

AFI Palace investeşte 40 de milioane de euro într-un mall în Ploieşti

Autor: Daciana Ilie

30.05.2012, 22:01 520

Viitorul centru comercial se va numi AFI Palace Ploieşti şi va fi construit după modelul AFI Palace Cotroceni, urmând reunească toate marile firme care funcţionează în prezent în mall-ul din Cotroceni, au arătat miercuri, în cadrul unui eveniment organizat pe şantierul viitorului mall, reprezentanţii AFI Europe.

CEO-ul companiei AFI Europe România, David Hay, a afirmat că valoarea investiţiei în viitorul mall este de aproximativ 40 de milioane de euro, centrul comercial urmând a se întinde pe 29 000 de metri pătraţi.

Mall-ul va avea parcare subterană, la parter va funcţiona un hypermarket Cora, iar firmele care au anunţat deja că vor deschise magazine în noul shopping center sunt: H&M, Reserved, New Look, Jolidon, Bigotti, Musette, Splend`or, B&B, Aldo, dar şi Flanco, Optinova, Sensiblu, Maxbet, McDonald`s.

Mall-ul de la Ploieşti va fi ridicat în locul fostei fabrici Flacăra, care în perioada dinainte de 1989 era singurul producător român de maşini de tocat.

În viitorul centru comercial, care se va deschjide pe 1 octombrie 2013, vor lucra aproximativ 100 - 1500 de angajaţi, estimează oficialii AFI Europe.

AFI Europe, parte a AFI Group, dezvoltă şi administrează în prezent proiecte imobiliare în România, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania şi Letonia.

În România, compania este activă din anul 2005, fiind dezvoltatorul şi administratorul mall-ului AFI Palace Cotroceni, primul şi singurul proiect dezvoltat de AFI Europe în România. Compania va mai dezvolta în perioada 2012-2013 alte două proiecte, parcul de retail AFI Palace Arad şi mall-ul AFI Palace B.NOI (Bucureşti).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO