Companii

Agenda de business a trei şefi de multinaţionale gigant cu afaceri cumulate de 85 de miliarde de euro a început anul acesta la Bucureşti

Agenda de business a trei şefi de multinaţionale gigant...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.02.2016, 00:05 272
Michael O’Leary, CEO al Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, cu afaceri de peste 5,6 miliarde de euro anual, va veni marţi la Bucureşti, unde va susţine o conferinţă de presă.

El se alătură astfel altor executivi de talie internaţională care au venit de la începutul anului la Bucureşti. Cel mai important manager care a venit în Capitală este Gerard Mestrallet, CEO-ul Engie, fostul GDF SUEZ, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul utilităţilor la nivel global, un business de aproape 75 de miliarde de euro în 2014. El a venit pentru prima dată în România şi a spus că vrea să continue dezvoltarea în România, ţară unde are un portofoliu de 1,52 milioane de puncte de consum, adică 4,5 milioane de consumatori.

Ulterior, a venit la Bucureşti şi Dimitris Lois, CEO al grupului Coca-Cola HBC, un business anual de 6,5 miliarde de euro. Informaţia nu a fost confirmată de reprezentanţii companiei. Conform informaţiilor ZF, mai mulţi executivi din cadrul producătorului de băuturi răcoritoare au venit la Bucureşti pentru a discuta rezultatele financiare de anul trecut şi pentru a trasa direcţiile viitoare de dezvoltare ale grupului. Alături de Dimitris Lois au venit la Bucureşti şi Anastassis G. David, preşedintele Coca-Cola HBC şi circa 400 de manageri din cadrul grupului.

Michael O’Leary este la prima vizită în România după mai bine de 25 de ani şi cel mai probabil va anunţa planuri de expansiune pe piaţa locală. Michael O’Leary conduce compania din anul 1994, după ce anterior a fost director adjunct. Însă el a fost angajat de familia Ryan în 1987 ca şi consilier financiar. Astăzi, averea lui este estimată la peste 750 de milioane de euro.  Anul trecut, Ryanair a avut în jur de 700.000 de pasageri pe cursele operate spre şi din destinaţiile locale, conform estimărilor anterioare ale companiei. În prezent, compania aeriană nu are nicio bază operaţională în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO