Companii

Agenţia de turism Aerotravel şi-a bugetat anul acesta un volum de vânzări mai mare cu 62%

Circa 60% din volumul de vânzări la nivelul grupului Aerotravel vine din zona de business travel, iar 40% reprezintă încasările de pe segmentul leisure.

Circa 60% din volumul de vânzări la nivelul grupului Aerotravel vine din zona de business travel, iar 40% reprezintă încasările de pe segmentul leisure.

Autor: Miruna Diaconu

31.05.2022, 16:45 70

♦ „Principala provocare este lipsa personalului calificat, deoarece angajaţii cu experienţă s-au reorientat spre alte domenii şi industrii“.

Agenţia de turism Aerotravel şi-a bugetat anul acesta un volum de vânzări de 103 milioane lei, în creştere cu 62% faţă de anul trecut. Avansul vine şi ca o urmare a cererii în creştere atât pentru partea de leisure, cât şi pentru turismul de business. Anul trecut, Aerotravel a avut un volum de vânzări de 63,5 milioane lei.

Începutul războiului de la graniţele ţării a avut un puternic impact asupra industriei de turism, care s-a confruntat timp de câteva săptămâni cu o stagnare a războiului, însă ulterior lucrurile au revenit la normal, iar oamenii au început iar să rezerve, nivelul rezervărilor depăşind chiar estimările iniţiale făcute de agenţii.

„La nivel global, prognozele referitoare la revenirea turismului au anticipat foarte bine trendurile până la începerea conflictului din Ucraina. Începând cu 24 februarie, au urmat aproximativ două săptămâni de expectativă, inclusiv din partea turiştilor şi a clienţilor corporate din România, iar toate previziunile făcute de cele mai importante institute de cercetare economică din lume păreau invalidate. Cu toate acestea, oamenii şi-au recalibrat rapid reacţiile, au depăşit temerile şi au reînceput să călătorească. Mai mult decât atât, în prezent volumul călătoriilor înregistrează o creştere mai rapidă decât cea aşteptată, cu un plus de aproximativ 25% la nivel global. Această creştere rapidă generează atât oportunităţi, cât şi provocări“, spune Antonio Niţu, director general al agenţiei de turism Aerotravel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO