Companii

Agenţia de turism Christian Tour şi-a redus afacerile cu peste 50% în 2020

Cristian Pandel

Cristian Pandel

Autor: Miruna Diaconu

24.05.2021, 11:25 392

♦ Anul trecut, agenţia de turism a avut un volum de vânzări de 153 de milioane de lei, faţă de 520 de milioane de  lei în 2019.

Agenţia de turism Christian Tour, parte din grupul Memento, controlat de Cristian Pandel, şi-a redus semnificativ anul trecut cifra de afaceri în contextul în care pandemia şi-a lăsat semnificativ am­prenta asupra activităţii turo­pera­torului. Astfel, Christian Tour a avut anul trecut afaceri de 19,6 mil. lei, după o scădere de 53% a afacerilor faţă de 2019, când a obţinut o cifră de afaceri de 42,2 milioane lei.

Cifra de afaceri a agenţiilor de turism reprezintă, de fapt, comisionul încasat de operatori din vânzări. Reducerea semnificativă a fost şi în cazul volumului de vânzări, astfel că, agenţia de turism a vândut anul trecut pachete turistice în valoare de 153 milioane lei, faţă de 520 mil. lei.

„După un an 2020 extrem de greu şi provocator din toate punctele de vedere pentru turism, începutul lui 2021 se arată mai încrezător şi deschiderea treptată a destinaţiilor ori adaptarea la condiţii de călătorie mai facile, ne dă speranţă că ne îndreptăm într-o direcţie bună. Previziunile pentru 2021 sunt de revenire la aproximativ 70% din nivelul businessului înregistrat în anul 2019. Totodată, suntem încrezători ca prin optimizările şi deciziile de îmbunătăţire luate în această perioadă pandemică, să putem să sporim rata de profit, astfel încât să putem investi cu mai mare încredere în noi proiecte“, spun reprezentanţii agenţiei de turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO