Companii

Agenţia de turism online Paravion intră în insolvenţă, businessul companiei fiind afectat de instabilitatea din Turcia

Agenţia de turism online Paravion intră în...

Autor: Roxana Rosu

07.08.2017, 14:02 10172

Agenţia de turism online Paravion, prezentă inclusiv în Turcia cu portalul Bavul.com, va intra în restructurare începând cu data de 8 august, după scăderea dramatică  a businessului pe piaţa turcă.

"Se va intra într-un proces de insolvenţă ”, spun reprezentanţii Paravion. 

Reprezentanţii companiei se aşteaptă ca agenţia să nu fie afectată, turiştii putând face în continuare rezervări de bilete de avion, cazare şi achiziţii de vacanţe pe Paravion.ro. Firma a înregistrat anul trecut afaceri de 8,15 milioane lei şi o pierdere de 1,5 milioane lei, faţă de afaceri de 193 milioane lei în 2015, potrivit raportărilor făcute la Ministerul Finanţelor Publice, dar compania a modificat tipul de raportare contabilă, de pe rulaj pe comision.

Piaţa turcă a fost puternic afectată de problemele politice şi de securitate traversate de această ţară în ultimele 12 luni.

Paravion a preluat în 2015 de la Turkcell portalul de rezervări online Bavul.com, cu un portofoliu de peste 300.000 de utilizatori. ”După achiziţie, în 2016, Bavul a înregistrat afaceri de 23 de milioane de euro, însă, contextul socio-politic din Turcia şi devalorizarea lirei turceşti au afectat dramatic dezvoltarea investiţiei şi, implicit, business-ul Paravion”, se arată într-un comunicat al Paravion.

Deprecierea lirei turceşti în ultimul trimestru al lui 2016, cu peste 30%, s-a tradus printr-un declin al vânzărilor internaţionale de bilete de avion şi al marjei de profit din Turcia în 2017. ”Astfel, s-a decis închiderea Bavul şi reorganizarea Paravion”

Paravion este primul site de rezervări de bilete de avion 100% online din România. În 2016, pe Paravion au fost efectuate peste 175 milioane de căutari online de bilete de avion, cu o medie de 20.000 de căutari pe oră,  iar vânzările Paravion au depăşit 440.000 de bilete avion.

Agenţia este controlată de fondul spaniol de investiţii GED Capital. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO