Companii

Agenţia de turism Paralela 45 a avut anul trecut un volum de vânzări de 39 mil. euro: „Vom mai deschide agenţii, dar în franciză. Este mult mai bine să investim în online“

Alin Burcea, CEO şi proprietar Paralela 45: Avem zboruri noi din diverse oraşe, exemplu Rhodos din Iaşi, Creta din Craiova, Zakynthos din Sibiu, Antalya din Constanţa. Vom avea ca noutate Ibiza.

Alin Burcea, CEO şi proprietar Paralela 45: Avem zboruri noi din diverse oraşe, exemplu Rhodos din Iaşi, Creta din Craiova, Zakynthos din Sibiu, Antalya din Constanţa. Vom avea ca noutate Ibiza.

Autor: Miruna Diaconu

01.02.2022, 16:20 181

♦ Paralela 45 numără în prezent 34 de agenţii în ţară, cu patru mai puţine faţă de 2019 ♦ Anul trecut, turoperatorul a deschis agenţii în Alba Iulia, Craiova, Braşov, Bucureşti şi Ploieşti.

Agenţia de turism Paralela 45 a avut anul trecut un volum de vânzări de circa 39 milioane de euro, cu 140% mai mare faţă de 2020. Alin Burcea, CEO şi proprietar Paralela 45, spune că în perioada următoare planurile de extindere vizează deschiderea unor noi agenţii doar în sistem de franciză, focusul turoperatorului fiind dezvol­tarea segmentului de online.

Agenţia de turism a fost nevoită să îşi reducă numărul de angajaţi în ultimii doi ani, însă cererea mare din vara anului trecut l-a determinat pe Alin Burcea să investească în reorganizarea departamentului de call-center pentru a putea face faţă numărului mare de rezervări. „Am deschis în ianuarie 2022 o nouă agenţie în Bucureştii Noi. În funcţie de evoluţia şi dinamica vânzărilor, este posibil să mai deschidem agenţii, dar în franciză. Este mult mai bine să investim în online“, spune Alin Burcea.

Turoperatorul are în prezent 34 de agenţii în ţară, cu patru mai puţine faţă de 2019, însă în ultimii doi ani mai multe locaţii au fost închise şi doar o parte dintre ele au fost redeschise. Anul trecut, Paralela 45 a deschis agenţii în Alba Iulia, Craiova, Braşov, Bucureşti şi Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO