Companii

Agenţiile de turism ar putea primi 40 euro pentru fiecare turist străin care îşi petrece cel puţin patru zile în România: „Banii vor veni în sprijinul agenţiilor care, dacă vor să rămână în piaţă, vor face activităţi de promovare“

Mai mult, agenţiile vor primi suplimentar doi euro pentru fiecare noapte petrecută în plus, peste cele patru, în cadru aceluiaşi sejur sau circuit turistic.

Mai mult, agenţiile vor primi suplimentar doi euro pentru fiecare noapte petrecută în plus, peste cele patru, în cadru aceluiaşi sejur sau circuit turistic.

Autor: Miruna Diaconu

13.05.2022, 09:40 69

♦ Schema de ajutor privind sprijinirea incomingului se află încă în dezbatere publică, astfel că forma finală a proiectului de lege va arăta poate diferit, însă mediul privat susţine o astfel de măsură, fiind un pas înainte pentru dezvoltarea incomingului.

Agenţiile de turism care desfăşoară activităţi de incoming vor putea primi circa 40 de euro pentru fiecare turist străin care vine prin intermediul acestora în România şi achiziţionează un pachet turistic de cel puţin patru zile. Măsura are drept scop stimularea creşterii numărului de turişti străini în România, precum şi numărul zilelor petrecute de aceştia, ceea ce va duce la o dezvoltare a incomingului, segment slab dezvoltat.

„Incomingul este deosebit de important, fiind o activitate de export pentru ţară, prin contribuţia de valută adusă în România de către vizitatorii străini. Din acest motiv, lansăm spre consultare publică schema de minimis care va contribui la repoziţionarea noas­tră, ca destinaţie competitivă. Concret, cheltuielile efectuate de ope­ratorii economici pentru organi­zarea acestor pachete turistice vor fi decon­tate parţial cu fonduri de la bugetul de stat. Iniţiativa va facilita activitatea economică a mediului privat, aspect ce se traduce în atragerea turiştilor străini, în creşterea încasărilor provenite din turism şi, prin urmare, în creşterea contribuţiei turismului în PIB“, spune Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului şi turismului, se arată pe site-ului ministerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO