Companii

Agricola Bacau se asteapta la o marja de profit net de 4%

Agricola Bacau se asteapta la o marja de profit net de 4%

Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau: Cresterea inregistrata este rezultatul direct al cresterii vanzarilor de carne de pui in 2009 fata de anul trecut, dar si al modificarii structurii de productie

11.10.2009, 23:20 65

Reprezentantii grupului de firme Agricola Bacau, unul dintre ceimai mari producatori de carne de pasare de pe plan local, estimeazao marja de profit net de pana la 4%, in urma restructurariigrupului pe linii de business si disponibilizarii a peste 350 deangajati.

"Credem ca la sfarsitul anului grupul Agricola Bacau va putearaporta o crestere de 7-8% a cifrei de afaceri fata de anul 2008,cu o marja neta de 3,5- 4%", a declarat Grigore Horoi, presedinteleAgricola Bacau.

Crestebusinessul din industria alimentara

Grupul de firme din Bacau a finalizat primele noua luni aleacestui an cu o crestere de 21,5% a cifrei de afaceri, la 284,7mil. lei (67,7 mil. euro), fata de aceeasi perioada a anuluiprecedent. Aceasta cifra de afaceri cumuleaza insa doar afacerilecompaniilor din grup cu activitati in industria alimentara,respectiv Agricola International, Avicola Lumina, Conagra, Europrodsi Salbac Dry Salami. Din grup mai fac insa parte si companiileComcereal, care se ocupa cu achizitia de cereale, Agriconstruct, cuactivitati in domeniul constructiilor, si Bac Print, cu activitatiin tiparire.

Agricola International Bacau, companie la care deputatul PSDGheorghe Antochi detine un pachet de 20% din actiuni, a inregistratin primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 209 mil.lei (49,7 mil. euro), cu 10,1% mai mare fata de cifra de afaceri aprimelor trei trimestre din 2008.

Se vede rezultatul investitiilor inproductie

"Cresterea inregistrata este rezultatul direct al cresteriivanzarilor de carne de pui in 2009 fata de anul trecut, dar si almodificarii structurii de productie in favoarea produselorrefrigerate, ca urmare a modernizarii abatorului de pasari si aunui proiect investitional de 12 milioane euro derulat in primaparte a anului trecut", sustine Horoi.

Astfel, in primele trei trimestre ale anului, Agricola Bacau ainregistrat o crestere a vanzarilor de carne de pui de 45,3% involum si o crestere valorica de 70%, ca urmare a dublariivanzarilor de carne refrigerata fata de aceeasi perioada a anuluitrecut. De asemenea, lansarea noului produs Puiul familist adeterminat in perioada august-septembrie o crestere de zece ori avanzarilor in volum comparativ cu cele inregistrate la sortimentulPui grill tavita in perioada similara precedenta.

In aceeasi perioada, vanzarile de salamuri crud-uscate alecompaniei s-au majorat cu 56,7% in volum si cu 70,7% in valoarefata de primele noua luni ale anului 2008, in timp ce preparateleAgricola Bacau au inregistrat cresteri ale vanzarilor de 19% involum si 37% in valoare, iar semipreparatele si produselesemipreparate au obtinut cresteri de 12% in volum si de 10,8% invaloare.

In ceea ce priveste exporturile, acestea au inregistrat, deasemenea, o crestere a vanzarilor in volum de 128% in primele noualuni ale acestui an, la 2.000 de tone de carne.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO