Companii

Agricola Bacău vrea să trimită o cincime din produsele semipreparate la export în Marea Britanie

Autor: Andreea Neferu

12.04.2012, 00:00 181

Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe piaţa locală, estimează că în 2011 circa 20% din vânzările de semipreparate sub brandul Agricola vor merge către Marea Britanie, în condiţiile în care compania va fi recertificată pentru export pe această piaţă. În primele trei luni ale acestui an, compania a livrat peste 50 de tone de produse ready meal în Marea Britanie.

"În ce priveşte piaţa externă, suntem un exportator cu tradiţie în Europa la carne de păsare, semipreparatele de la Europrod (compania din grupul Agricola care a exportat în 2011 fileuri şi şniţele de pui fabricate după specificaţiile solicitate de partenerii englezi - n.red.) pleacă de un an în Marea Britanie, iar Salbac (fabrica de salamuri crude uscate şi de preparate fierte afumate - n.red.) exportă din 2011 mezeluri în Spania şi Italia", a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.

Compania a realizat anul trecut exporturi totale de 25 de milioane de euro în mai multe ţări din UE, direcţionând livrările spre comunităţile de români şi retailerii din proximitatea lor. Grupul Agricola Bacău a încheiat anul trecut cu afaceri de 119 milioane de euro, iar pentru acest an compania vizează majorarea ciferi de afaceri cu 10%, la jumătate faţă de ritmul de creştere de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO