Companii

Agricost a finalizat investiţia de 65 mil. euro pentru a deschide trei fabrici de procesare a lucernei, în care lucrează peste 150 de persoane

Mihai Solomei, directorul general al Agricost.

Mihai Solomei, directorul general al Agricost.

Autor: Florentina Niţu

21.10.2021, 10:00 1086

♦ În prezent, compania ia în calcul să investească în zootehnie, astfel încât să crească valoarea adăugată în business, dar se uită atent la ce se întâmplă pe piaţa alimentară în Europa odată cu creşterile semnificative ale costurilor de producţie. ♦ Compania a investit peste 120 mil. euro în Insula Mare a Brăilei până în prezent.

Agricost, cea mai mare fermă de cereale şi oleaginoase din România după suprafaţa cultivată, aflată în Insula Mare a Brăilei, a deschis în acest an cea de-a treia fabrică de procesare a lucernei. Proiectul con­strucţiei de la zero a celor trei fabrici s-a ridicat la 65 de milioane de euro, iar în ele lucrează în prezent 165 de persoane.

„Anul acesta am finalizat cea de-a treia fabrică de procesare a lucernei, după ce acum patru ani am făcut-o pe pri­ma şi anul trecu pe a doua. În cele trei fabrici din Insula Mare a Brăilei am investit 65 de milioane de euro şi în fiecare avem 35 de an­ga­jaţi şi încă 20 care se ocupă de exploa­tarea afa­centă a terenului cu lu­cernă“, a spus pentru ZF Mihai Solomei, direc­torul general al Agricost.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO