Companii

Agricost, compania care operează în Insula Mare a Brăilei, are afaceri de 387 mil. lei

Lucian Buzdugan, administratorul Agricost

Lucian Buzdugan, administratorul Agricost

Autor: Roana Rotaru

02.06.2017, 00:07 3785

Agricost Brăila, unul dintre cei mai mari producători agricoli din România, o companie deţinută de antreprenorul român Costantin Duluţe, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 387,2 mil. lei (86 mil. euro), în creştere cu 6% faţă de anul precedent, înregistrând un profit net de 15 mil. euro, potrivit datelor publice. 

„Investim mult, dar şi ne bazăm pe producţii mari. Noi cu producţii de 10 tone la hectar la porumb abia suntem pe zero, în timp ce alţii cu 10 tone la hectar sunt profitabili, de aceea investim mult în maximizarea producţiei“, a spus Lucian Buzdugan, administratorul Agricost.

Agricost cultivă o suprafaţă de circa 55.640 de hectare în Insula Mare a Brăilei, din care peste 60% este irigată, potrivit reprezentanţilor companiei, care până 2018 vor să ajungă să irige 95% din suprafaţa cultivată.

„Anul acesta  investim în staţii de dedurizarea a apei, în noi maşini de semănat şi plătim în continuare invesţiiile pe care le avem în derulare“, a spus administratorul Agricost. 

Valoarea producţiei vegetale a fost de 9,82 miliarde de euro în 2016, potrivit datelor Eurostat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO