Companii

Agricover a lansat un proiect de formare profesională de 1,25 milioane de euro

Agricover a lansat un proiect de formare profesională de 1,25 milioane de euro

Autor: Liviu Iancu - Mediafax

30.05.2011, 23:45 1041

Grupul Agricover a lansat un proiect educaţional în valoare de1,25 milioane euro, derulat în parteneriat cu universităţi şi fermeagricole şi finanţat cu fonduri europene. Proiectul, denumitAgroCariera, este cofinanţat din Fondul Social European, fiindderulat în parteneriat cu patru universităţi, zece ferme agricoledin România şi două instituţii din domeniul agricol din Danemarcaşi Ungaria.

"Proiectul se adresează studenţilor din anii terminali de studiuai facultăţilor de agricultură din România şi îşi propune să îisprijine pe aceştia în pregătirea pentru trecerea de la mediul destudiu la cel privat, precum şi în angajarea efectivă în domeniu",a declarat Carmen Sasu, managerul proiectului. Potrivit Agricover,acesta este cel mai mare parteneriat la nivel naţional întreuniversităţi şi sistemul privat din domeniul agribusiness.

Prima etapă a proiectului se desfăşoară în perioada mai-iunie,când vor fi selectaţi 400 de studenţi din anii 2 şi 3 de studiu dincadrul facultăţilor cu profil agricol din Bucureşti, Craiova,Constanţa şi Cluj. Grupul Agricover a înregistrat anul trecutafaceri mai mari cu 52%, la 636,6 milioane de lei, în principaldatorită avansului înregistrat de divizia de cereale. Pentru acestan grupul estimează o creştere cu peste 20% a afacerilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO