Companii

Agricover a luat două silozuri în Bihor cu 1,6 milioane de euro

Autor: Gabriel Razi

08.08.2012, 00:09 1292

Agricover, al patrulea jucător de pe piaţa comer­ţului cu cereale, cu afaceri de 217 mil. euro anul trecut, a achi­ziţionat pentru 1,6 mil. euro două silozuri de 33.000 de tone, respectiv 16.000, în judeţul Bihor, de la compania Comcereal Bihor, aflată în procedură de faliment.

Preluarea majorează capacitatea de stocare a cerealelor a traderului cu 7%, la 730.000 de tone, şi marchează primul pas făcut de Agricover pe piaţa agricolă din vestul României.
"Am scos la vânzare mai multe silozuri şi baze de preluare a cerealelor. Agricover a achiziţionat două dintre acestea. Sunt în derulare şi discuţii cu alte firme mari pentru preluarea celorlalte baze ale firmei", a declarat Ioan Isai, asociat coordonator în cadrul Euroconsult Sprl, lichidatorul Comcereal Bihor.
Prin achiziţia silozurilor din Bihor, din localităţile Marghita şi Tinca, Agricover se poziţionează cu capacităţi de depozitare a cerealelor la câţiva kilometri distanţă de gra­niţa cu Ungaria şi în apropierea oraşului Oradea.
În regiune Agricover se va lupta pentru a prelua producţiile fermierilor locali cu jucători printre care se numără Comcereal Satu Mare, Comcereal Timişoara, Alfred Toepfer sau Cerealcom Timiş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO