Companii

Agricultura, sectorul-vedetă al înfiinţărilor de noi firme din primul semestru

Autor: Gabriel Razi

13.07.2011, 15:34 448

Numărul de firme noi din agricultura românească a crescut cupeste 80% în primele şase luni ale acestui an faţă de aceeaşiperioadă din 2010. În perioada ianuarie-iunie au fost îmatriculatecu 10.521 de firme noi în agricultură.

Valul de noi firme înfiinţate arată că agricultura este unuldintre domeniile vedetă ale acestui an, mulţi agricultori fiindîncurajaţi de preţurile record la produsele agroalimentare de pepieţele internaţionale.

Avansul înmatriculărilor de firme agricole este depăşit doar decel al firmelor nou înfiinţate în domeniul gestionării deşeurilorşi distribuţiei apei, potrivit datelor Registrului Comerţului. Înprimul semetru al acestui an în domeniul gestionării deşeurilor aufost înregistrate 524 de firme noi, cu 85% mai mult ca în perioadasimilară a anului trecut.

Cele două domenii sunt urmate de sectorul construcţiilor, undeîn primele şase luni ale acestui an au fost înmatriculate 7.605 defirme noi, cu 66% mai multe decât în anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO