Companii

Agrirom, plan de afaceri de 40 mil. euro din distributie

10.07.2006, 15:58 408

Agrirom, una dintre primele zece companii de distributie de produse alimentare, estimeaza pentru acest an afaceri de 40 de milioane de euro, in crestere fata de 34 de milioane de euro anul trecut.
"Consolidarea pozitiei in piata operatiunilor de logistica-distributie cu produse alimentare constituie pentru compania noastra obiectivul principal pentru 2006. O crestere cu 15% a cifrei de afaceri fata de anul trecut sta la baza realizarii acestui obiectiv", a afirmat Razvan Drig, directorul general Agrirom.
Dupa primul trimestru, Agrirom a realizat o cifra de afaceri de 8 mil. euro, in crestere fata de valoarea de 5,8 mil. euro inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.
"Strategia noastra de dezvoltare a companiei este axata in principal pe cresterea cotei de piata pentru produsele din portofoliu, crestere sustinuta de imbunatatirea operatiunilor logistice si a activitatilor de marketing. Un alt rol important in aceasta strategie il are atragerea a doi producatori europeni mari in portofoliul de parteneri strategici", a mai spus Drig.
Investitiile Agrirom vor fi orientate in acest an spre segmentul logistic, prin modernizarea partiala a platformei industriale achizitionate anul trecut pentru 1,2 mil. euro, avand suprafata de 22.000 de metri patrati. O parte a platformei, care se intinde pe 8.000 de metri patrati, va fi modernizata si transformata in centru logistic.
Investitia estimata de companie pentru acest an este de
2 mil. euro. "Sursele de finantare pentru anul 2005 au fost resursele proprii, urmand ca investitia din acest an sa fie finantata prin surse atrase", a precizat Drig.
Agrirom isi deruleaza in prezent operatiunile logistice prin depozitele centrale din Arad si prin cele 4 depozite zonale din orasele Brasov, Bucuresti, Cluj si Constanta.
Portofoliul Agrirom este format din produse alimentare si hrana pentru animale cu depozitare la temperatura ambientala, care aduc 55% din cifra de afaceri, si produse care necesita temperatura controlata de depozitare si transport, avand o pondere de 45% in cifra de afaceri.
Printre partenerii companiei, care sunt exclusiv producatori straini, se numara Bonduelle, Frosta, Agrograin, Pet Hungaria KFT. Clientii sai sunt atat marile lanturi de hypermarketuri si supermarketuri, cat si restaurante si magazine mici pe care le aprovizioneaza si indirect, prin subdistribuitori locali.
Din grupul Agrirom face parte si General Com Invest, societate care deruleaza operatiunile de import-export cu produse industriale, care va ajunge in acest an la o cifra de afaceri de 15 mil. euro, potrivit estimarilor oficialului grupului. Pietele de export ale grupului sunt localizate in Uniunea Europeana.
Ca urmare a atingerii unui volum mare de importuri si exporturi, grupul Agrirom si-a creat propriile case de comisionare vamala, Agrispedition, si de expeditii rutiere si feroviare, Agritransport. Acestea presteaza servicii atat pentru Agrirom, cat si pentru alte companii.
Agrirom este o companie romaneasca avand ca actionari persoane fizice, infiintata in anul 1997.
Printre competitorii sai directi pe segmentul distributiei produselor alimentare se numara companiile Macromex, Agroalim, Whiteland, Elgeka Ferfelis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO