Companii

AGRO TAG. Averea din gospodăriile de la sate care nu se vede în statistici: România este pe locul 5 în UE raportat la numărul de găini, dar importurile anuale de ouă sunt duble faţă de exporturi

AGRO TAG. Averea din gospodăriile de la sate care nu se...

Autor: Florentina Niţu

07.09.2022, 17:00 168

ZF îşi propune să prezinte date privind poziţia României în UE, Europa sau chiar în lume la diferite categorii din sectorul agroalimentar şi să arate balanţa comercială pe diferite categorii de produse.

România se clasează pe locul al cincilea în topul celor mai mari crescători de găini ouă­toa­re din Uniu­nea Europeană, cu un efectiv de 34,2 de milioane de capete în 2020, conform ultimelor date dispo­ni­bile pe site-ul Eurostat, biroul european de statistică. Lider în acest top este Spania (49,1 mil. capete), urmată de Franţa şi Germania, ambele cu peste 40 de milioane de găini.

Însă, cu toate că se află printre cei mai mari crescători de găini din UE, importurile anuale de ouă ale României sunt duble faţă de exporturi. În 2020, România a importat ouă în stare proaspătă în valoare de 28,7 milioane de euro şi a exportat de numai 15 milioane de euro, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO