Companii

AGRO TAG. România, în primii trei crescători de ovine şi caprine din UE în 2021, degeaba? Exporturile de animale vii au fost de 18 ori mai mari decât exporturile de carne

Anul trecut, România a avut exporturi de animale vii din specia ovine şi caprine de 275 mil. euro

Anul trecut, România a avut exporturi de animale vii din specia ovine şi caprine de 275 mil. euro

Autor: Florentina Niţu

19.08.2022, 11:30 314

România a avut în 2021 un şeptel de 10 milioane de ovine şi 1,4 milioane de caprine, situându-se astfel pe locurile 2, respectiv 3 în topul celor mai mari crescători de ovine şi caprine din Uniunea Eu­ropeană, arată datele Eurostat. Însă, România lipseşte din primii cinci producători de carne, care aduce cu adevărat valoare adăugată, exporturile principale fiind de animale vii.

„În acest moment este cerere mai mare pentru ani­malele vii decât pentru carne“, spune Horia Moruţan, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Ovine din judeţul Alba şi crescător de ovine de rasa Ţurcană.

Astfel, anul trecut, România a avut exporturi de animale vii din specia ovine şi caprine de 275 milioane de euro şi de carne de animale din speciile ovine şi caprine de 15 milioane de euro, practic de 18 ori mai mici, conform cal­culelor făcute de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO