Companii

Agrobusiness. Fermierul Grigore Iuga construieşte o fermă de porcine cu 11 mil. lei în localitatea Urziceni din judeţul Satu Mare. „Ferma va fi gata în mai şi va avea o capacitate de 750-1.200 de capete.“

Agrobusiness. Fermierul Grigore Iuga construieşte o...
21.02.2020, 18:50 1161

Antreprenorul Grigore Iuga, pro­pietarul Csaba & Csaba Company din localitatea Urzi­ceni, judeţul Satu Mare, construieşte o nouă fer­mă de por­ci­ne pentru reproducţie cu peste 11 mil. lei, din care 50% sunt fonduri europene.

„Noi avem o în­gră­şătorie de suine cu o capacitate de 5.000 de capete. Acum pre­ţul unui purcel de 25 de kg este de 470 de lei, iar al unui porc de 110 kg, care merge la abato­ri­zare, este de 700 de lei. Preţul purceilor a crescut foarte mult din cauza pestei porcine, dar pe partea de îngră­şare nu a crescut şi în acest context in­vestim în propria fermă de re­producţie“, spune Grigore Iuga, proprie­ta­rul Csaba & Csaba Company.

El spune că acum proce­satorii cumpără carnea de porc de la produ­că­tori cu aproxi­mativ 7 lei/kg, deşi în de­cem­brie preţul trecuse de 8 lei/kg, cu toate acestea la raft nu s-a văzut o scă­dere în perioada de­cembrie - februarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO