Ordonanţa militară privind suspendarea activităţii de servire şi consum a produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, dată în 18 martie, nu a afectat doar businessurile din sectorul HoReCa, ci şi pe furnizorii acestora, mici producători care au rămas cu marfa pe stocuri.
„Noi dădeam majoritatea producţiei în HoReCa, iar de când s-au închis restaurantele, vânzările ne-au scăzut cu 90%. Dacă înainte livram către 100 de restaurante, acum dăm în 10. Am rămas cu stocuri, căci colectăm şi distribuim fructe şi legume de la câteva zeci de producători români, am redus programul de lucru la jumătate, adică livrăm o dată la două zile, am trimis angajaţii în şomaj tehnic, iar din partea statului nu am primit niciun ajutor în perioada aceasta“, a spus pentru ZF Andreea Lupu, fondatoarea Fresh-Fruits Logistics.