Companii

Agrobusiness. Ştefan Buha, de profesie jurist, construieşte o fermă de vaci de lapte cu 2 mil. euro în Şeitin, judeţul Arad. „Într-o săptămână începem construcţia fermei”

Agrobusiness. Ştefan Buha, de profesie jurist,...

Autor: Florentina Niţu

18.03.2020, 19:32 249

Ştefan Buha, un fermier cu 150 de bovine, la bază jurist, demarează construcţia unei noi ferme de vaci de lapte în localitatea Şeitin, aflată la 40 de kilometri de Arad, dublând astfel capacitatea actuală. „Provin dintr-o familie de ţărani, care s-a ocupat cu agricultura. Eu sunt jurist de meserie, dar îmi doresc să duc tradiţia mai departe. Părinţii mei se ocupă de cultura mare, dar eu am ales zoo­tehnia. (…) Am terminat licitaţia, iar într-o săp­tămână începem construcţia ferme i, pe o su­pr­afaţă de 3.000 mp, în Şeitin”, a spus pentru ZF Ştefan Buha, pro­prietarul Complex Agrozoolact BS.

Valoarea totală a inves­tiţiei este de peste 2 milioane de euro, bani obţinuţi din fonduri europene, spune acesta. Din această sumă, fermi­erul şi-a cum­părat şi doi roboţi de muls, pentru a suplini deficitul de personal. „E greu să faci ceva fără capital. De aceea am ales bovine de lapte şi nu de carne, fermă ce ar fi presupus o investiţie mult mai mare.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO