Companii

Aker Braila face inca un vas pentru un client norvegian

10.11.2005, 18:09 18

Grupul Aker Yards, proprietarul santierelor navale de la Braila si Tulcea, a incheiat un contract suplimentar de 250 de milioane de coroane norvegiene (circa 32 milioane de euro) cu firma norvegiana Volstad Shipping pentru constructia chilei unui vas platforma de aprovizionare.

Acesta este cel de-al doilea vas de acest tip construit de santierele navale pentru clientul norvegian. Contractul incheiat anterior intre cele doua companii avea aceeasi valoare (250 de milioane de coroane norvegiene) si includea un acord optional privind constructia unei nave de acelasi tip.

Vasul, care va fi livrat beneficiarului in luna septembrie 2007, va avea o lungime de 93,4 metri si o latime de peste 19 metri, capacitatea de transport fiind de cel mult 5.000 de tone. Contractul prevede ca termenul de predare a primei nave este luna februarie 2007.

Aker Braila dispune de un capital social de 7,4 milioane de lei, din care aproape 70% se afla in posesia firmei Scandinor, care este controlata la randul ei de Aker Yards. Santierul naval a inregistrat in primul semestru o pierdere de 4,4 mil. euro (16,4 mil. lei), in conditiile in care compania a fost puternic afectata de cresterea pretului la tabla navala - principala materie prima.

In aceeasi perioada a anului trecut, societatea obtinuse un profit net de 0,12 milioane de euro (0,48 mil. lei).

Actiunile Aker Braila sunt tranzactionate pe RASDAQ, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la un nivel de 6,8 lei/titlu. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 5,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO