Companii

Al cincilea cel mai mare trader de energie, un business de 115 mil. €, este de vânzare

Al cincilea cel mai mare trader de energie, un business...

Autor: Roxana Petrescu

06.07.2016, 00:03 535

„Ne concentrăm pe pieţele-cheie.“

Elveţienii de la grupul energetic integrat Repower, un bu­siness de circa 1,8 mld. euro, caută un cumpărător pentru fi­liala locală Repower Furnizare România, o afacere con­s­truită exclusiv în jurul comerţului de energie, care anul trecut a ajuns la 115 mil. euro, potrivit datelor de la Mi­nisterul Fi­nan­ţelor. Com­pania spune că până la fi­nalul acestui an, tranzacţia ar putea fi încheiată, dar nu dă detalii despre potenţialii cum­părători.

„Conform strategiei adop­tate de către Repower, organizaţia îşi va concentra operaţiunile în pieţele sale cheie, Italia şi Elveţia. Acest demers face parte din eforturile de realiniere sistematică a modelului de business la schimbările din industria energetică europeană“, au spus repre­zentanţii Repower.

Sursele din piaţă spun că negocierile sunt în derulare, dar că printre cei interesaţi nu s-ar afla com­panii de utilităţi, fondurile de investiţii având un apetit mai mare pentru astfel de achiziţii.

„Ne aşteptăm ca pro­cesul de achiziţie să se finalizeze până la sfârşitul acestui an. Întrucât suntem în plin proces de achiziţie, nu putem divulga informaţii cu privire la bidderi (ofertanţi - n.red.) înainte de finalizarea tranzacţiei“, au mai spus reprezentanţii companiei.

Printre cei mai importanţi clienţi ai Repower se numără Mega Image, Nestlé, British American Tobacco sau Athénée Palace Hilton, conform ultimelor informaţii disponibile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO