Companii

Alba a devenit capitala antreprenoriatului din industria alimentară

Alba a devenit capitala antreprenoriatului din industria...

Autor: Dana Ciriperu

14.12.2015, 00:07 1892

Localităţile Oiejdea şi Sebeş din judeţul Alba s-au conturat în ultimii ani a fi un pol al antreprenorilor din industria alimentară care şi-au construit aici sediile „imperiilor“ lor.

Industria alimentară, evaluată la circa 10 mld. euro anual, rămâne astăzi unul dintre puţinele sectoare eco­no­mice unde antreprenorii locali încă mai au un cuvânt im­portant de spus în lupta cu multi­naţionalele. Mai mult, există segmente de piaţă un­de afacerile ale căror ba­ze au fost puse de oameni de afa­ceri români, sunt li­deri de pia­ţă, cum este cazul Albalact sau Romaqua.

Oiejdea este o localitate cu 900 de locuitori din ju­deţul Alba, situată la 15 kilo­metri de Alba-Iulia, în care şi-au stabilit „cartierul ge­neral“ ce­le mai valoroase două com­panii antre­prenoriale din industria alimentară româ­neas­că: Trans­avia şi Albalact. Sebeş este oraşul cu şomaj zero din acelaşi judeţ, în care pe lângă Daimler sau Holz­industrie, se află şi fabrica de bere Albacher a grupului Romaqua, con­struită de la zero după o investiţie de 40 mil. euro. Rom­aqua este al treilea cel mai valoros business antre­prenorial din industria alimentară româ­nească, după cum arată a zecea ediţie a Anuarului ZF Top 100 cele mai valoroase com­panii din România. Judeţul Alba a reuşit astfel să atra­gă cele mai valo­roase companii din industria alimentară locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO