Companii

Albalact şi-a bugetat pentru acest an afaceri de peste 508 milioane de lei

 Albalact şi-a bugetat pentru acest an afaceri de peste...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.04.2015, 16:08 436

Albalact, cel mai mare jucător cu acţionariat majoritar românesc de pe piaţa lactatelor, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 508,6 milioane de lei (circa 115 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul precedent.

În 2014, Albalact a obţinut o cifră de afaceri de 474,9 milioane de lei (circa 106 mil. euro), cu 12% mai mult ca în 2013.

Cifra de afaceri a Albalact a avansat puternic în ultimii zece ani, având în vedere că în 2005 compania controlată de Raul Ciurtin a avut afaceri de 16 milioane de euro.

„Vom continua să facem inovaţii, atât la nivel de produs, câşi la nivel de ambalaj şi ne vom concentra pe eficientizarea investiţiilor de anul trecut. Suntem mai optimişti şi în ceea ce priveşte contextul economic în 2015, când scăderea semnificativă a TVA-ului la alimente va ajuta în mod sigur la întărirea puterii de cumpărare a consumatorilor, chiar daca saturarea pieţei europene a laptelui va genera o uşoară scădere a preţurilor”, a declarat Stephane Batoux, directorul general al Albalact.

În 2014, Albalact a investit circa 8 milioane de euro în modernizarea şi extinderea capacităţii de producţie a fabricii de la Oiejdea, din judeţul Alba.

Albalact este lider cu brand-ul Zuzu în piaţa de lapte (lapte UHT şi lapte pasteurizat) încă din anul 2008. Albalact mai este lider de piaţă pe segmentul untului de masă şi pe segmentul smântână, cu brand-ul omonim De Albalact. De asemenea, Albalact se află în topul celor mai mari producători de iaurt, într-un clasament condus de Danone, care are circa 50% din acest segment.

Brand-ul Rarăul a urcat pe locul doi în categoria brânzei proaspete de vaci.

Albalact are în portofoliu peste 140 de produse, comercializate sub 5 brand-uri: Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul şi Poiana Florilor. Compania deţine 99,01% din acţiunile societăţii Rarăul din Câmpulung Moldovenesc. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO