Companii

Alexandru Ardelean Toth, un antreprenor din Oradea care a investit 12 mil. euro într-o fabrică de pâine: „Nu găsim forţă de muncă şi am cumpărat doi roboţi care înlocuiesc 21 de oameni“

Alexandru Ardelean Toth, un antreprenor din Oradea care a...

Autor: Florentina Niţu

18.07.2022, 18:30 1039

♦ În judeţul Bihor, la sfârşitul lunii aprilie, rata şomajului era de 1,1%, conform datelor de la INS.

Alexandru Ardelean Toth, proprietarul firmei Sandy Impex din Oradea, activă în sectorul panificaţiei şi al patiseriei, a cumpărat doi roboţi care să lucreze în fabrică, în contextul în care nu a găsit muncă. De altfel, în judeţul Bihor, la sfârşitul lunii aprilie, rata şomajului era de 1,1%, conform datelor de la INS.

„Am cumpărat doi roboţi care să pună pâinea în stive şi în lăzi după ce este feliată. Aveam nevoie de doi oameni să pună pâinea în stive şi de cinci oameni să o pună în lăzi, pe schimb. Aveam nevoie de 21 de persoane pentru trei schimburi şi a trebuit să cumpăr roboţi nu pentru că nu preferăm oameni, ci pentru că nu găsim. Acum, cei doi roboţi înlocuiesc 21 de oameni“, spune Alexandru Ardelean Toth.

Sandy Impex este o companie ce a luat naştere în 1990 în domeniul comerţului agroalimentar şi a trecut zece ani mai târziu la producţia de pâine, iar ulterior şi la produse de patiserie şi cofetărie. Anul trecut a fost deschisă şi fabrica de pâine, ce se întinde pe 6.900 mp şi are o capacitate de producţie de 30 de tone de pâine pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO