Companii

Alexandru Bucşă, fostul director financiar al Oltchim, a ajuns director general la Gaz Sud

Alexandru Bucşă, fostul director financiar al Oltchim, a ajuns director general la Gaz Sud

Autor: Roxana Petrescu

06.11.2011, 17:34 1564

Alexandru Bucşă, fostul director financiar al Oltchim care şi-a anunţat demisia la sfârşitul săptămânii trecute invocând motive personale, a preluat conducerea companiei de dirtibuţie a gazelor naturale Gaz Sud, afacere controlată din 2008 de fondul de investiţii ceh PPF Investments Limited.

Potrivit reprezentanţilor PPF Investments aducerea lui Bucşă la conducerea Gaz Sud a avut loc în cadrul unui parteneriat cu omul de afaceri Dinu Patriciu, fostul proprietar al Rompetrol, firmă unde Bucşă a fost unul dintre oamenii de bază. Sursele citate nu au explicat însă concret în ce constă parteneriatul dintre omul de afaceri şi fondul de investiţii.

"PPF Investments Group şi Dinu Patriciu au decis să se asocieze într-un parteneriat privind companiile Gaz Sud şi GDR. Împreună l-au desemnat pe Alexandru Bucşă, în vârstă de 44 de ani ca noul director general al Gaz Sud. Alexandru Bucşă a lucrat 10 ani pentru compania Rompetrol şi în ultimii doi ani pentru compania Oltchim", au declarat reprezentanţii PPF.

Gaz Sud a avut anul trecut afaceri de 7,7 milioane de euro şi pierderi de 1,8 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO