Companii

Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri: Grupul german B Braun investeşte 120 mil. euro într-o fabrică de soluţii perfuzabile în Timiş. „Am avut discuţii cu B Braun în aprilie 2017, când au şi decis investiţia.“

Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri:...

Autor: Georgiana Mihalache

19.04.2017, 00:07 1277

Grupul german B Braun, cu afaceri de 6,4 miliarde de euro, care deţine mai multe divizii pe piaţa locală, va investi 120 de milioane de euro într-o fabrică în judeţul Timiş în care se vor produce soluţii perfuzabile, potrivit lui Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat.

„Am avut discuţii cu B Braun în aprilie 2017, când au şi decis investiţia“, a spus Alexandru Petrescu.

Lucrările la noua fabrică vor începe în luna septembrie a acestui an, urmând să genereze circa 300 de locuri de muncă.

Fabrica urmează să fie amplasată în comuna Sânandrei, la circa 13 kilometri de Timişoara, iar terenul pe care va fi construită are 10 hectare, potrivit repre­zen­tan­ţilor primăriei din Sânandrei. Reprezentanţii auto­rităţilor locale, dar şi cei ai autorităţilor judeţene nu au putut oferi mai multe detalii în ceea ce priveşte investiţia B Braun, iar reprezentanţii companiei nu au oferit un răspuns la solicitarea ZF până la închidere ediţiei.

B Braun a intrat pe piaţa românească în 1998, la Timişoara, prin subsidiara B Braun Medical, care în 2015 a avut vânzări de 93 de milioane de lei şi 97 de salariaţi. Grupul mai are o reţea de centre de dializă în România, dar şi o fabrică de soluţii perfuzabile pe care a cumpărat-o în 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO