Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri: Grupul german B Braun investeşte 120 mil. euro într-o fabrică de soluţii perfuzabile în Timiş. „Am avut discuţii cu B Braun în aprilie 2017, când au şi decis investiţia.“

19 apr 2017 Autor: Georgiana Mihalache

Grupul german B Braun, cu afaceri de 6,4 miliarde de euro, care deţine mai multe divizii pe piaţa locală, va investi 120 de milioane de euro într-o fabrică în judeţul Timiş în care se vor produce soluţii perfuzabile, potrivit lui Alexandru Petrescu, ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat.

„Am avut discuţii cu B Braun în aprilie 2017, când au şi decis investiţia“, a spus Alexandru Petrescu.

Lucrările la noua fabrică vor începe în luna septembrie a acestui an, urmând să genereze circa 300 de locuri de muncă.

Fabrica urmează să fie amplasată în comuna Sânandrei, la circa 13 kilometri de Timişoara, iar terenul pe care va fi construită are 10 hectare, potrivit repre­zen­tan­ţilor primăriei din Sânandrei. Reprezentanţii auto­rităţilor locale, dar şi cei ai autorităţilor judeţene nu au putut oferi mai multe detalii în ceea ce priveşte investiţia B Braun, iar reprezentanţii companiei nu au oferit un răspuns la solicitarea ZF până la închidere ediţiei.

B Braun a intrat pe piaţa românească în 1998, la Timişoara, prin subsidiara B Braun Medical, care în 2015 a avut vânzări de 93 de milioane de lei şi 97 de salariaţi. Grupul mai are o reţea de centre de dializă în România, dar şi o fabrică de soluţii perfuzabile pe care a cumpărat-o în 2010.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.04.2017

 
Cuvinte cheie:
B Braun
, investitii
, fabrica
, soluţii perfuzabile
, Alexandru Petrescu
, ministrul pentru mediul de afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide