Companii

Alexandru Savin, membru bord şi investment manager ROCA: Sectorul agricol este plin de oportunităţi. Acesta se poate dezvolta prin adăugarea unor noi activităţi şi prin dezvoltarea unor produse mai complexe

Videoconferinţa ZF- Agricultura într-o nouă etapă: Cum a accelerat anul 2020 digitalizarea agriculturii?

Alexandru Savin, membru bord şi investment manager ROCA:...

Autor: Alexandra Cepăreanu

21.10.2020, 13:21 248

Alexandru Savin, membru bord şi investment manager ROCA, consideră că sectorul agricol se poate dezvolta atât prin adăugarea unor noi activităţi, cât şi prin dezvoltarea unor produse mai complexe, cu o valoare adăugată mai mare.

„Sectorul agricol este plin de oprotunităţi. Dezvoltarea poate fi făcută fie prin adăugarea de produse noi şi activităţi noi, sau prin dezvoltarea de produse mai complexe. Principiul şi ideea este că trebuie să contruim mai multă valoare în companiile noastre prin diversificarea activităţilor şi prin dezvoltarea tehnologiei”,a spus Alexandru Savin, în cadrul videoconferinţei ZF- Agricultura într-o nouă etapă: Cum a accelerat anul 2020 digitalizarea agriculturii?

 

Alte declaraţii

Discuţia se reduce la valoarea adăugată construită la noi în ţară. România exportă materie primă şi importă produs finit, plecând de la această idee considerăm acest sector ca unul strategic. Disfuncţionalităţile acstea dau un potenţial imens de dezvoltare acestui sector. Suntem aplecaţi asupra sectorului, urmărim să facem investiţii cu interesul de a aduce valoare adăugată, ce poate fi construită prin consolidări şi integrări pe lanţul de producţie.

Productivitatea este un parametru dat de tehnologie, de know-how, sunte cu productivitatea mult în urma ţărilor din Vest, dar soluţiile vin ărin investiţii, tehnologie şi know-how. De când am investit şi suntem parteneri cu RDF compania şi-a modernizat parcul agricol pentru a avea o productivitate mai bună.

Credem că a reuşi singur ca antreprenor în acest peisaj este dificil. Câdn antreprenroii se vor obişnui să se asocieze vor avea acces la mult mai multe surse de finanţare, nu trebuei să mai concureze unul cu altul pentru că pun presiune pe preţ. Mare parte din problemele de finanţare şi accesul la tehnologii vor putea fi rezolvate dacă fermierii se asociază.

Piaţa din domeniul agricol este fragmentată, cu mulţi jucători mici cărora le este greu să concureze cu jucători mari. Parteneriatele între jucătorii din domeniu sau cu investitori financiari, pot fi o soluţie pentru companiile din agricultură pentru a depăşi anumite situaţii şi a creşte valoarea pe care o produc.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO