Companii

Alexandru-Sorin Ionescu, director al companiei de consultanţă în turism Fivestar Hospitality: Există apetit de investiţii în sectorul hotelier, dar investitorii aleg locaţii sigure precum centrele marilor oraşe şi staţiunile consacrate, nu mai riscă

Sorin Ionescu, CEO al Fivestar Hospitality

Sorin Ionescu, CEO al Fivestar Hospitality

Autor: Miruna Diaconu

29.10.2021, 17:00 280

♦ Bugetele alocate proiectelor stabilite în 2019, dar care din cauza pandemiei au fost puse în aşteptare, au crescut în medie cu 25%, iar un important factor pentru aceste majorări este criza materiilor prime din construcţii.

Alexandru-Sorin Ionescu, director al companiei de consultanţă în turism Fivestar Hospitality, spune că există apetit de investiţii în hoteluri chiar şi în această perioadă dificilă care afectează considerabil sectorul HoReCa. Însă investitorii sunt mult mai atenţi în ce tipuri de proiecte aleg să îşi pună banii, încercând să reducă cât mai mult riscul ca proiectul să nu aibă return pe termen lung.

„Anumite tipuri de proiecte hoteliere sunt în desfăşurare în pofida situaţiei pandemice, vorbim de proiecte viabile, care nu au niciun semn de întrebare cu privire la fezabilitatea proiectului. Aceste proiecte asupra cărora nu planează nicio îndoială merg mai departe, însă unele s-au poticnit“, explică Sorin Ionescu, CEO al Fivestar Hospitality.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO