Companii

Alin Burcea a scos la vanzare hotelul Stil

09.02.2009, 18:15 169

Omul de afaceri Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, cea mai mare agentie de turism cu capital autohton de pe piata, a scos la vanzare hotelul de patru stele Stil din Bucuresti, cu o capacitate de 30 de camere, pentru 3,8 milioane de euro, nivel apropiat cu cel la care a fost achizitionat in 2007.

"Avem nevoie de lichiditati atat pentru agentia de turism dar si pentru finalizarea proiectului de apartamente de la Snagov, de aceea am decis sa scoatem hotelul la vanzare", a declarat Alin Burcea. Hotelul Stil, care a fost afiliat la lantul Best Western la inceputul lunii noiembrie anul trecut, este construit pe o suprafata de 2.000 de metri patrati si are o capacitate de 30 de camere, fiind amplasat in zona de nord a Bucurestiului.
Burcea a achizitionat hotelul Stil pentru 3,5 milioane de euro de la oameni de afaceri romani in 2007, unitatea avand in prezent datorii de aproape 300.000 de euro. "Ulterior am mai realizat investitii de pana la 300.000 de euro pentru lucrari de renovare si amenajare in urma afilierii lui", a precizat el.
Alin Burcea a mai spus ca hotelul, care a avut un grad de ocupare de 72% anul trecut, a generat venituri de 700.000 de euro, insa in luna ianuarie gradul de ocupare s-a aflat pe un trend descendent, la 58%. Cristian Manole, business analyst in cadrul departamentului de M&A al casei de investitii Capital Partners, a declarat ca principalii indicatori in evaluarea unui hotel sunt numarul de camere, gradul de ocupare, incasarile pe camera si nivelul datoriilor.
"In cazul in care un hotel are un grad de ocupare de peste 80% si nu prezinta datorii, acesta poate fi evaluat la o cifra chiar si de cinci ori mai mare decat nivelul veniturilor totale obtinute", a spus el. Manole a precizat ca totusi evaluarea difera de la un hotel la altul si ca nu se poate spune cu exactitate la ce pret se ridica o camera.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO