Companii

Alina Culcea, şefa Amgen România, preia un nou mandat la conducerea Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente

Alina Culcea, şefa Amgen România, preia un nou mandat...

Autor: Cristina Bellu

18.01.2021, 13:29 333

Alina Culcea, director general Amgen România, a fost aleasă pentru un nou mandat, de doi ani, în funcţia de Preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), organizaţie care reuneşte mai mulţi jucători importanţi din piaţa farmaceutică locală.

Totodată, Cecilia Radu, director general Novo Nordisk România, îşi păstrează şi în acest mandat poziţia de Vicepreşedinte ocupată şi în ultimele 6 luni, echipa de conducere fiind completată de Sévan Kaloustian, managing director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson în România, ales şi el Vicepreşedinte ARPIM, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii ARPIM.

Alina Culcea a fost numită la conducerea ARPIM începând din decembrie 2019. Anterior, ea a ocupat poziţia de Vicepreşedinte ARPIM, începând din februarie 2019, şi a fost membru al boardului încă din anul 2016. Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria farmaceutică, Alina Culcea este absolventă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. De-a lungul timpului a deţinut poziţii-cheie în companii precum Novartis, Pfizer, Actavis sau GlaxoSmithKline. Din februarie 2018, Alina Culcea a fost numită director general al Amgen România, companie americană ce a intrat pe piaţa locală în 2010 cu un birou în Capitală şi care vinde medica­mente pe reţetă pentru afecţiuni oncologice.

“În ultimul an, am reuşit să demonstrăm o mobilizare fără precedent şi o colaborare continuă cu autorităţile, astfel încât astăzi putem avea şi în România o soluţie de vaccinare împotriva COVID-19 şi noi speranţe pentru tratamente şi soluţii inovatoare în cazul unor boli grave”, spune Alina Culcea.

Boardul ARPIM mai este completat de Jorge Ruiz Benecke, director general AbbVie România, Bahadir Pakis, director general Novartis România, Cristina Barbu, director general Takeda Pharmaceuticals şi Michel Eschenbrenner, director general Servier România. În acelaşi timp, Dan Zaharescu rămâne în conducerea asociaţiei, în calitate de director executiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO