Companii

Alina Sudriu a investit 40.000 de euro acum şase ani într-o cofetărie couture iar acum a ajuns la 1,2 mil. euro

Alina Sudriu: Lucrăm cu ciocolată belgiană, unt şi friscă de la furnizori francezi, pudră de migdale, gianduja şi fistic din Italia, păstăi de vanilie din Madagascar.

Alina Sudriu: Lucrăm cu ciocolată belgiană, unt şi friscă de la furnizori francezi, pudră de migdale, gianduja şi fistic din Italia, păstăi de vanilie din Madagascar.

Autor: Alexandra Cepăreanu

01.10.2018, 00:05 3610

„Suntem mereu deschişi pentru noi oportunităţi de extindere. În prezent lucrăm cu o echipă externă pentru extinderea businessului prin francizare.“

Grace Couture Cakes, atelierul couture de cofetărie înfiinţat în 2012 de Alina Sudriu, a înregistrat anul trecut afaceri de 1,2 mil. euro, în creştere cu 50% faţă de anul anterior. Afacerile companiei sunt generate de zona de eveni­men­te şi de vânzările din cele două cake shopuri operate sub acelaşi brand, ultimul fiind deschis în a doua jumătate a anului trecut în urma unei in­vestiţii de 50.000 de euro.

Alina Sudriu povesteşte că după ce a lucrat câţiva ani în domeniul consultanţei imobiliare a simţit nevoia unei noi provocări şi s-a gândit că este momentul să dea o şansă impulsului antre­prenorial pe care îl avea de ceva timp. Astfel, în 2012 a deschis atelierul de cofetărie cou­­ture Grace Couture Cakes printr-o in­vestiţie de 40.000 de euro. „Am ales o nişă unde am simţit că puteam inova. Am găsit nişa, aşa cum se întâmplă de multe ori, în urma unei ne­voi pe care am resimţit-o, din perspectiva de con­su­mator, atunci când mi-am organizat nunta“, a spus pentru ZF Alina Sudriu, fonda­tor al atelierului de cofetărie Grace Couture Cakes.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO