Companii

Alina Timofti, NNDKP: România este caracterizată de o legislaţie fiscală prietenoasă, dar are o problemă în a o aplica

Cei mai mari jucători din economie

Alina Timofti, NNDKP: România este caracterizată de o...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.06.2019, 12:51 100

România beneficiază de o legislaţie fiscală prietenoasă, însă problema cu care se confruntă este aplicarea acesteia, a spus în cadrul conferinţei de presă „Cei mai mari jucători din economie” Alina Timofti, tax partner şi coordonator NNDKP Consultanţă Fiscală.

„România este sărmana fată bogată. Avem indicatori macroeconomici minunaţi, antreprenori români care au trecut într-o nouă fază, ies pe pieţe internaţionale, totul pare minunat. Dar avem nevoie de încredere, de predictibilitate şi de sustenabilitate. Dacă transpun această sintagmă <sărmana fată bogată> în limbaj de fiscalitate aş spune că ceea ce caracterizează România este o legislaţie de bază fiscală prietenoasă, dar avem o problemă în aplicarea ei. Avem legislaţie bună dar este aplicată în mod haiducesc”, a spus Alina Timofti.

Ea a susţinut că deşi o legislaţie prietenoasă ajută antreprenorii români să îşi crească businessurile şi creşte prezenţa companiilor multinaţionale pe piaţa locală, ea trebuie aplicată în mod corect pentru a putea genera aceste avantaje.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO