Companii

Alinso Group va deschide terminalul de cale ferată din Ploieşti West Park

Autor: Mediafax

20.10.2010, 23:37 103

Alinso Group, dezvoltatorul Ploieşti West Park, va deschide laînceputul anului viitor în cadrul parcului industrial un terminalde cale ferată, în care a investit în primă fază două milioaneeuro, urmând ca la finalizarea proiectului, în 2014, investiţiilesă atingă şapte milioane euro.

Proiectul va avea o suprafaţă totală de zece hectare şi trei liniide cale ferată cu o lungime totală de 2,2 kilometri. Terminalul vafi dezvoltat în cinci faze, urmând ca prima fază să fie finalizatăla sfârşitul anului pentru o lungime a liniei de cale ferată de 440de metri. "Vom lansa o licitaţie în perioada următoare pentruoperarea trenurilor. Terminalul va începe să opereze efectiv laînceputul anului viitor", a declarat miercuri, într-o conferinţă depresă, preşedintele executiv al Alinso Group, Ivan Lokere. PloieştiWest Park, proiect lansat în iulie 2009, urmează să aibă lafinalizare o suprafaţă totală de 220 de hectare, iar investiţiatotală este estimată la 750 de milioane de euro. Alinso dezvoltăPloieşti West Park împreună cu omul de afaceri român PetricăUşurelu, proprietarul grupului Piritex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO